Racituri de porc, racitura ,curcan, pui, pasare, moldevenesti, din Ardeal , afumate , reteta, cu gelatina , limpezi,
Wednesday, July 18, 2012
Racituri de curcan
Racituri de curcan
Ingrediente:
4-5 pulpede curcan
o ceapa
2 morcovi
sare
gelatina
1 capatana de usturoi
piper boabe
Mod de preparare:
Spalati carnea si puneti-o la fiert cu apa multa adaugati o ceapa, usturoiul, piperul boabesi lasati sa fiarba incet, la foc domol. Indepartati spuma si dupa o ora puneti sare. Cand carnea se desface de pe oase, luati putina zeama, lasati-o sa se raceasca si, daca se lipeste de degete, piftia este gata.
Daca zeama de la fiertul copanelor de curcan, nu este destul de lipicioasa, atunci vom pune gelatina
n oala in care au fiert toate, inclusiv morcovii pe care ii vom aseza in farfuri pentru a decora frumos piftia. Gelatina aceasta se pune la urma si o lasam in acea zeama, amestecand in ea de cateva ori.
Asezati carnea dezosata pe platouri, farfurii si castronase. Strecurati zeama si lasati-o sa se raceasca. Intre timp indepartati grasimea si pregatiti un mujdei pe care turnati-l apoi peste carne. Se lasa apoi vasele la rece
.