Wednesday, July 18, 2012

Racituri de curcan


Racituri de curcan

Ingrediente:

4-5 pulpede curcan
o ceapa
2 morcovi
sare
gelatina
1 capatana de usturoi
piper boabe



Mod de preparare:


Spalati carnea si puneti-o la fiert cu apa multa adaugati o ceapa, usturoiul, piperul boabesi lasati sa fiarba incet, la foc domol. Indepartati spuma si dupa o ora puneti sare. Cand carnea se desface de pe oase, luati putina zeama, lasati-o sa se raceasca si, daca se lipeste de degete, piftia este gata.

Daca zeama de la fiertul copanelor de curcan, nu este destul de lipicioasa, atunci vom pune gelatina
n oala in care au fiert toate, inclusiv morcovii pe care ii vom aseza in farfuri pentru a decora frumos piftia. Gelatina aceasta se pune la urma si o lasam in acea zeama, amestecand in ea de cateva ori.

Asezati carnea dezosata pe platouri, farfurii si castronase. Strecurati zeama si lasati-o sa se raceasca. Intre timp indepartati grasimea si pregatiti un mujdei pe care turnati-l apoi peste carne. Se lasa apoi vasele la rece
.